NavMenu

Grad naručio izradu dva projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju gradskog autobuskog prevoza u Beogradu - Da li su na redu potezi 300 i 400 i prigradske linije

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.04.2024. 12:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Sekretarijat za javni prevoz raspisao je tender za izradu dva projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog gradskog autobuskog prevoza putnika, kao i za dva modela ugovora o javno privatnom partnerstvu.

Kako se navodi u dokumentaciji, neophodni podaci za izradu projekta, a koji sadrže potrebne saobraćajno-tehničke elemente (podatke o statičkim i dinamičkim elementima linije, kao i podatke o planiranom obimu prevoza), biće dostavljeni izabranom ponuđaču.

- Projekti treba da budu izrađeni u skladu sa Rezolucijom A/RES/70/1 – Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development u cilju ostvarenja ciljeva održivog razvoja do 2030. godine i u skladu sa UNECE JPP Evolucionom metodologijom za ocenjivanje infrastrukturnih projekata (UNECE PPP and Infrastructure Evaluation and Rating System – PIERS) - napominje se u dokumentaciji.

U dokumentaciji se nije precizirano na koje poteze se odnosi ova javna nabavka, ali prema nezvaničnim informacijama, reč je o potezima 300 i 400 kao i o prigradskim linijama.

Rok za dostavljanje ponuda je 7. maj.

Više detalja može se naći OVDE.

Podsetimo, nedavno je grad doneo odluku o ustupanju poteza 100 i 700 privatnim prevoznicima. Tom odlukom predviđeno je da se ukupno 31 postojeća linija ustupi budućem privatnom partneru grada u ovom poslu - 27 linija koje trenutno drži GSP Beograd, kao i četiri linije na kojima prevoz putnika obavlja konzorcijum Mobilitas (ranije Arriva). Osim toga, predviđeno je i uvođenje nekoliko navih linija, pa bi budući partner prestonice opsluživao putnike na više od 35 linija.

D. A.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Popunjenost hotela u Beogradu 100% zahvaljujući koncertima grupe Rammstein

Zahvaljujući koncertima grupe Rammstein, koji će biti održani 24. i 25. maja, popunjeni su svi hotelski kapaciteti u Beogradu. Zbog nezapamćenog interesovanja publike i rekordne rasprodaje ulaznica odmah po puštanju u prodaju, zakazan je i drugi koncert, koji će biti održan dan kasnije. Jedino Beograd, od svih gradova regiona, našao se na spisku za evropsku Stadion turneju 2024, u godini kada grupa obeležava 30 godina postojanja. Iz tog

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.