NavMenu

Javni poziv RAS-a za mentorsku podršku preduzećima iz sektora prerađivačke industrije

Izvor: eKapija Nedelja, 17.03.2024. 14:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eivanov/shutterstock.com)Ilustracija
Razvojna agencija Srbije raspisala je Javni poziv za učešće u "Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije u 2024. godini", a koji je sastavni deo programa RAS i Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA "Osnaživanje i dalje uspostavljanje usluge mentoringa za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana".

Cilj projekta je unapređenje poslovnog ambijenta i podrška nesmetanom razvoju MMSPP koja posluju u okviru sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti i to: industrija mašina i opreme, prehrambena industrija, drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike, navedeno je na vladinom Portalu preduzetništva.

Javni poziv je otvoren do 26.aprila, ukupan budžet iznosi 8 miliona dinara, dok je krajnji rok za završetak pružanja standardizovane mentoring usluge 20. novembar 2024. godine.

Pravo na učešće u programu imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici, koji ispunjavaju sledeće uslove:

- da su registrovani na teritoriji Republike Srbije pre 18. marta godine;
- da obavljaju delatnost u okviru oblasti jednog od sektora prerađivačke industrije i to: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike
- da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa;
- da su u većinskom privatnom vlasništvu.


Javni poziv, Uputstvo i obrasci za prijavu dostupni su na sajtu RAS, kao i na internet stranama akreditovanih razvojnih agencija (ARRA).

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti i elektronskim putem na email mentoring4sektora2024@ras.gov.rs.

Prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom ARRA sa naznakom: Prijava za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije u 2024. godini.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji RAS, razvijenoj u dugogodišnjoj saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).




Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.